Вороги продовжують артобстріли Харкова та примусово вивозять жителів Маріуполя - Міноборони

Вороги продовжують артобстріли Харкова та примусово вивозять жителів Маріуполя - Міноборони

Укрінформ
Російські війська надалі здійснюють артилерійські обстріли Харкова та примусово вивозять населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Продовжуються активні дії російських військ на Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямках. Зокрема на Слобожанщині противник надалі здійснює артилерійські обстріли міста Харків", - сказав Мотузяник.

За його словами, на Донецькому та Луганському напрямках не припиняються ворожі артилерійські обстріли населеного пункту Попасна з метою завдання вогневого ураження підрозділам ЗСУ та відновлення наступу на Рубіжне, Нижнє та селище Новобахмутівка.

"Також окупанти намагалися прорвати оборону українських військ в районі Новотошківського, проте безуспішно", - зазначив Мотузяник.

Він повідомив, що на Південнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів та відновлює боєздатність підрозділів.

"Росіяни продовжують жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово окупованих територіях в Херсонській області. Чинять насильницькі дії стосовно цивільного населення. Здійснюють примусове вивезення населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей", - сказав Мотузяник.

Він також додав, що українські підрозділи, які обороняються, ведуть активні бойові дії на сході, в Донецькій та Луганській областях суттєво підсилюються.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-