Ворог намагається оточити українські війська на сході та знову атакує Маріуполь - Арестович

Ворог намагається оточити українські війська на сході та знову атакує Маріуполь - Арестович

Відео
Укрінформ
Російські війська збільшили використання БПЛА, бо побоюються застосовувати свою авіацію.

Таку думку радник глави Офісу Президента Олексій Арестович висловив на брифінгу, передає Укрінформ.

«Різке збільшення кількості застосування БПЛА показує, що противник побоюється застосовувати авіацію, особливо армійську авіацію, тобто гелікоптери безпосередньої підтримки своїх військ на полі бою. Він зосередив основні зусилля своєї авіації переважно в зоні ООС, тому що на решті території України його впевнено збивають наші повітряні сили», - сказав Арестович.

За його словами, українські повітряні сили продовжують нищити засоби повітряного нападу противника. Протягом доби збили і безпілотні літальні апарати, і декілька літаків, вертольотів та крилатих ракет.

Арестовича також повідомив, що наразі найбільші події та найзапекліші бої ведуться на Луганщині: Рубіжне, Попасна, Сіверськодонецьк. "Це райони, де наші війська тримають оборону, входять у контратаки, зупиняють ворога. Дуже складна обстановка. А також зона ООС, де противник розвиває наступ від Ізюма на південь, в загальному напрямку на Краматорська та Слов'янськ та намагаються атакувати по лінії Вугледарськ – Мар’їнка. Це спроба оточити наші війська, але я думаю, що ця спроба виявиться марною, бо занадто несприятлива обстановка там для противника. Хоча легко не буде, попереджаю знову", - додав Арестович.

Читайте також: Втрати російських військових сягнули майже 19 тисяч осіб

За його даними, ворог поновив наступ у м. Маріуполь, але наші війська тримаються, як би важно їм там не було.

«Воєнно-політична обстанова навколо України контрольована керівництвом України, керівництвом Збройних сил та інших сил оборони. Нагадаю, що з 9 оперативних напрямків, по яких наступав противник з початку війни залишилося 2,5 – це зона ООС, це Луганська область, це Маріуполь, на Херсонщині, де донедавна противник ще намагався наступати. Зараз він в обороні знаходиться», - сказав радник глави Офісу Президента.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Читайте також: Над Запоріжжям уночі знищили три ворожі ракети

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 7 квітня орієнтовно становлять: особового складу ‒ 18 900 осіб, танків ‒ 698 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 1891 од., артилерійських систем – 332 од, РСЗВ ‒ 108 од., засоби ППО ‒ 55 од.

Крім цього, знищено 150 одиниць ворожих літаків, гелікоптерів – 135 од., автомобільної техніки ‒ 1358 од., кораблів/катерів ‒ 7 од., БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 111 од., пускових установок ОТРК/ТРК ‒ 4 од.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-