Чергові фейки від російської пропаганди: ЦПД оприлюднив добірку

Чергові фейки від російської пропаганди: ЦПД оприлюднив добірку

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які російська пропаганда спродукувала протягом 6 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Так, за даними Центру, міноборони рф запустило дезінформативний вкид про те, що українські війська нібито "готують провокацію з отруйними речовинами у Харківській області". Для цього, за версією російського відомства, співробітники Служби безпеки України начебто "замінували сховище хлору, щоб його знищити та звинуватити у вибуху рф".

ЦПД застерігає: подібна інформація не відповідає дійсності.

Водночас пропагандистські медіа після поразки російських загарбників на півночі України продовжують вдаватися до маніпуляцій, повернувшись до створення фейкового контенту про те, що "західні країни поставляють до України неякісну та застарілу зброю".

Читайте також: Ворог розганяє фейки про «неякісні» Javelin та Stinger від союзників

Крім того, російські пропагандисти й надалі продукують деструктивний контент щодо вже спростованої 503-м батальйоном морської піхоти заяви про нібито здачу в полон українських захисників Маріуполя.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку фейків росії навколо того, що Україна начебто здійснювала ядерні розробки, щоб "підірвати європейську безпеку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-