На Київщині знайшли тіло чотирирічного хлопчика, який зник у березні

На Київщині знайшли тіло чотирирічного хлопчика, який зник у березні

Укрінформ
У Київській області виявили тіло чотирирічного хлопчика Сашка, якого розшукували із середини березня. 

Про це повідомила Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На Київщині знайшли мертвим 4-річного Сашка, якого розшукували з середини березня. Хлопчик зник після того, як разом з бабусею намагався евакуюватися з Вишгородського району», - йдеться в повідомленні. 

За словами Денісової, одразу після початку воєнних дій російські загарбники бомбили одне із сіл, підірвали мости та заблокували дороги.

«Тоді місцеві жителі вирішили евакуювати дітей та жінок човнами у напрямку села Ровжи. 10 березня два човни мали перетнути Київське море, але один із них перекинувся. У цьому човні був Сашко», - уточнила український омбудсман.

За її даними, враховуючи, що дитина була в рятувальному жилеті, його батьки мали надію, що він залишився живим. Але дитину розстріляли загарбники.

Читайте також: Через вторгнення рф в Україну загинули 165 дітей

Окремо Уповноважена ВРУ з прав людини зазначила, що наразі фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через те, що в українських містах загарбники ведуть активні бойові дії.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та злочинів проти людяності РФ в Україні», - наголосила Денісова. 

Як повідомлялось, у Києві за 40 днів повномасштабного російського вторгнення загинули 89 мирних осіб, серед них чотири дитини, поранені – 398 осіб, серед них – 20 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-