На Київщині зареєстрували понад 1200 справ щодо воєнних злочинів

На Київщині зареєстрували понад 1200 справ щодо воєнних злочинів

Укрінформ
Правоохоронці лише у Київській області зареєстрували більш як 1200 проваджень, що стосуються воєнних злочинів.

Про це в ефірі українських телеканалів сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про мародерів, то порушені кримінальні справи, і вони також фіксуються як воєнні злочини. Лише у Київській області ми зареєстрували більш як 1200 таких проваджень, які стосуються загалом воєнних злочинів. Це і мародерство, і ті злочини, які вчиняють орки на наших територіях», - зазначив очільник МВС.

Говорячи про злочини російських військ на вже визволених територіях, Монастирський зауважив, що вже зараз «слідство Нацполіції, СБУ і прокуратура об’єднано працюють над встановленням, фіксацією доказів і встановленням тих осіб, хто міг вчиняти ці злочини».

Читайте також: Зеленський розповів канцлеру Австрії про злочини російських загарбників на Київщині

«Тих осіб, яких захопили у полон, ідентифікують, фільтрують - СБУ, Військова служба правопорядку. Після цього вони будуть передані до Мін’юсту - до тих установ, де вони будуть утримуватися», - зазначив міністр. Він додав, що там буде проводитися їх послідовний допит.

Монастирський висловив переконання, що цю роботу вдасться організувати і зробити, але «це - не швидкий результат».

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-