Війська рф готуються до захоплення Харкова - Міноборони

Війська рф готуються до захоплення Харкова - Міноборони

Укрінформ
Російські агресори готуються до наступальних дій з метою захоплення Харкова.

Про це на брифінгу в Медіа Центрі Україна сказав речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

“Основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступальних дій, аби оточити угрупування Об'єднаних сил та оволодіти містом Харків”, - сказав Мотузяник.

Речник Міноборони додав, що росія продовжує застосовувати високоточне озброєння для знищення об’єктів критичної інфраструктури України, вживає заходів з формування та переміщення додаткових підрозділів зі складу східного та центрального військових округів для участі в бойових діях на території України.

Читайте також: Війська рф готують наступ на Донецькому і Таврійському напрямках

Також ворог посилює угрупування військ західного і південного військових округів у Слобожанському та Донецькому операційних районах. Робить це як за рахунок перекидання військ з інших військових округів, так і шляхом залучення підрозділів свого мобілізаційного резерву.

Окрім цього, росія налагоджує маршрути логістичного забезпечення угруповання військ, створює запаси боєприпасів, ракет та паливно-мастильних матеріалів, а також готує медичні заклади для прийому великої кількості поранених.

Читайте також: На схід України перекидають російських десантників із Калінінградської області

Як повідомляв Укрінформ, у Генштабі ЗСУ попередили про високу ймовірність авіаційних та ракетних ударів по Харкову. Ворог готується до наступу в напрямку на Слов’янськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-