Війська рф готують наступ на Донецькому і Таврійському напрямках

Війська рф готують наступ на Донецькому і Таврійському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська готують наступ на Донецькому і Таврійському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

У зведенні станом на 24:00 3 квітня зазначається, що ворог тимчасово відмовився від виконання завдання з блокування та захоплення Києва, однак продовжує завдавати ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України, намагаючись посіяти паніку серед населення та порушити логістику сил оборони.

За даними Генштабу, на Волинському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття кордону.

На Поліському напрямку російські війська завершують перегрупування та підготовку до передислокації окремих підрозділів з території білорусі до рф. Зокрема, є дані, що деякі підрозділи загарбників зі складу повітряно-десантних військ перекидаються військово-транспортними літаками до міста Бєлгород.

Згідно з інформацією Генштабу, аби уповільнити просування підрозділів ЗСУ, російські загарбники здійснили масові хаотичні мінування не лише раніше зайнятих позицій та місцевості, а й шляхів висування.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, завдає артилерійських ударів по житлових кварталах міста та намагається провести перегрупування військ.

На Ізюмському напрямку російські війська безуспішно намагалися відновити наступ.

У Генштабі поінформували, що на Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжив зосереджувати основні зусилля на захопленні Рубіжного, Попасної, Троїцького, Авдіївки, Мар’їнки та Красногорівки, а також на підготовці до наступу, який, можливо, буде розпочатий найближчої доби в напрямку на Сєвєродонецька та Великої Новосілки.

За підтримки авіації та артилерії російські війська продовжують штурм Маріуполя.

На Південнобузькому напрямку ворог протягом доби зосереджував зусилля на утриманні зайнятих позицій у районі селища Олександрівка. Також загарбники намагаються вести бойові дії з метою виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, війська російської федерації з 24 лютого по 3 квітня втратили вже близько 18 тисяч осіб, 644 танки, 143 літаки, 134 гелікоптери, багато іншого озброєння й техніки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-