Три полки 20-ї мотострілецької дивізії рф втратили до 40% особового складу

Три полки 20-ї мотострілецької дивізії рф втратили до 40% особового складу

Дані Генштабу
Укрінформ
Три російські мотострілецькі полки 20-ї мотострілецької дивізії втратили до 40% особового складу. Поранених росіян ніде лікувати.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ станом на 18 годину 4 квітня, передає Укрінформ.

"За наявною інформацією, втрати 20-ї мотострілецької дивізії (Камишин, Волгоградська область) 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, зокрема: 33-го, 255-го, 294-го мотострілецьких полків, які повернулись у пункти постійної дислокації, склали до 40% особового складу, озброєння та військової техніки. Як наслідок – значна частина військовослужбовців, яким пощастило повернутися, намагається звільнитися", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за весь час російсько-української війни представники військового командування збройних сил російської федерації лише двічі оголошували втрати особового складу угруповання військ, що веде бойові дії на території нашої держави.

У Генштабі також зауважили, що наявні військові медичні заклади росії та білорусі не дозволяють забезпечити лікування такої значної кількості поранених на території України військовослужбовців загарбників.

"Так, медичний персонал центральної районної лікарні у Глушково Курської області переведено на посилений режим чергування. Це пов’язано з тим, що в період з 29 березня по 2 квітня з території Сумської області до зазначеного лікувального закладу надійшло близько 100 поранених окупантів. В місті Ізюм через значні втрати особового складу підрозділів 237-го танкового полку та 752-го мотострілецького полку 3-ї мотострілецької дивізії загарбники були вимушені обладнати польовий шпиталь в приміщенні місцевої школи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Військовим рф забороняють скаржитись через відсутність обіцяних грошей - розвідка

На тимчасово зайнятих ворогом територіях Запорізької області, в місті Пологи, військовослужбовці збройних сил рф захопили та замінували внутрішню територію центральної районної лікарні. Персонал і хворих попередили про заборону повертатись до лікарні. В приміщенні лікарні залишились поранені загарбники.

Наявні втрати офіцерського складу російське військове керівництво намагається поповнити за рахунок офіцерів вищих військових навчальних закладів. За наявною інформацією, у військовій академії зв’язку, що у Санкт-Петербурзі, здійснюється термінова підготовка офіцерів до заміщення посад в бойових військових частинах.

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих російських військових з 24 лютого по 4 квітня вже становить орієнтовно 18 300 осіб.

Також ворог втратив танків ‒ 647 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 1844, артилерійських систем – 330, РСЗВ ‒ 107, засобів ППО ‒ 54, літаків – 147 од, гелікоптерів – 134, автомобільної техніки ‒ 1273, кораблі /катерів – 7, цистерн з ПММ ‒ 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 92, спеціальної техніки – 25, пускових установок ОТРК/ТРК – 4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-