Збитий над Харківщиною пілот Су-35С здійснив 15 бойових вильотів в Україні – журналіст

Збитий над Харківщиною пілот Су-35С здійснив 15 бойових вильотів в Україні – журналіст

Укрінформ
Збитий 3 квітня над Харківщиною пілот Су-35С здійснив 15 бойових вильотів в Україні та 40 – у Сирії. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов, який перебуває у Харківській області, передає Укрінформ.

«Єрмалов (пілот) зізнався, що неодноразово вилітав на бомбардування українських міст. Здійснив 40 бойових вильотів у Сирії та 15 вильотів в Україні. У вильоті, в якому він був збитий, виконував завдання пошуку українських засобів ППО, і в певному сенсі завдання виконав, знайшов, що хотів», - написав Бутусов.

За його словами, винищувач Су-35С зі складу 159-го винищувального авіаполку Повітряно-космічних сил РФ (військова частина 45121) українська протиповітряна оборона збила під Ізюмом, а пілот Сергій Єрмалов намагався втекти і пішов від місця падіння літака на більш як 10 км. Проте підрозділи 24-ї бригади, батальйону НГУ імені Кульчицького, місцевої Тероборони, 81-ї бригади організували масштабні пошуки, в результаті розрахунок зенітників 81-ї бригади затримав злочинця, повідомляє журналіст.

Читайте також: Війська рф нарощують сили для наступу на сході України

«Су-35С оснащений найсучаснішим електронним озброєнням ВКС рф, станцією радіоелектронної протидії Хібіни, радаром Ірбіс, оптико-локаційною станцією ОЛС-35, на борту знаходилися протирадіолокаційні ракети та керовані бомби», - написав Бутусов.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 3 квітня зенітні ракетні війська Протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України збили на Харківщині черговий винищувач-бомбардувальник Су-34.

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-