Війська рф нарощують сили для наступу на сході України

Війська рф нарощують сили для наступу на сході України

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські терористичні війська проводять перегрупування на сході України та намагаються покращити тактичне положення на окремих напрямках на півдні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ, інформуючи про оперативну ситуацію станом на 12.00.

«Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої держави. Командування противника, з метою підготовки до проведення наступальної операції на сході України, здійснює розгортання елементів оперативної побудови наступального угруповання та нарощує систему управління. Окупаційні війська проводять перегрупування та намагаються покращити тактичне положення на окремих напрямках на півдні України. Триває формування та переміщення додаткових підрозділів російської федерації для участі у бойових діях на території України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на Волинському напрямку обстановка змін не зазнала, підрозділи збройних сил республіки білорусь, силами до чотирьох батальйонних тактичних груп, продовжують виконувати завдання з прикриття кордону.

Читайте також: У ЗСУ вже 84 Герої України, половина з них - посмертно

На Поліському напрямку залишається висока імовірність ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури ворожими літаками, що діють з білоруських аеродромів.

У Генштабі також повідомили, що спостерігається переміщення ворожих підрозділів Східного військового округу та повітряно-десантних військ з території республіки білорусь до російської федерації. Переміщення озброєння, військової техніки та особового складу здійснюється залізничним транспортом і повітряним шляхом.

За наявною інформацією, окремі підрозділи 35-ї загальновійськової армії (Бєлогорськ) та 36-ї загальновійськової армії (Улан-Уде) Східного військового округу розміщені у районах населених пунктів Речиця та Ямполь (Гомельська область республіки білорусь).

На Сіверському напрямку противник завершив відведення підрозділів зі складу Центрального військового округу на територію Курської області та розпочав їх подальше переміщення.

Також на Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснює артилерійські обстріли міста, перегруповує війська. Посилює протиповітряне прикриття важливих об’єктів в районі міста Бєлгород та районів зосередження військ на Харківському напрямку.

Для уточнення позицій підрозділів Збройних Сил України противник проводить розвідку в районі населеного пункту Барвінкове із застосуванням БПЛА, також намагається відновити міст через річку Сіверський Донець в районі міста Ізюм. Поблизу населеного пункту Бражківка, силами до танкової ротної тактичної групи, ворог провів розвідку боєм, успіху не мав, відійшов на раніше займані рубежі.

Читайте також: Війська рф перекидають на Донбас «вагнерівців» – Міноборони Британії

В Генштабі також попередили про високу ймовірність ракетних ударів по Харкову.

«Залишається висока імовірність нанесення авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах Харкова, триває підготовка до наступу в напрямку на Слов’янськ. На Донецькому та Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджуються в районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєверодонецьк, а також отриманні повного контролю над містом Маріуполь. По ньому ворог сьогодні завдав вісім авіаційних ударів, тривають вуличні бої. Українські захисники та захисниці тримають оборону міста», - повідомили в пресслужбі.

Одночасно противник завершує перегрупування та заміну підрозділів, що втратили наступальні спроможності, з метою відновлення активних наступальних дій.

На Південнобузькому напрямку наші війська відтісняють окупантів на Херсонщині. Противник провів повітряну розвідку у районі Миколаєва із застосуванням БПЛА.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах діяльність корабельного угруповання противника в акваторії Чорного моря знижена у зв'язку зі складними погодними умовами (шторм до 4 балів). Решта ворожого корабельного складу виконує завдання у визначених районах.

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації з 24 лютого по 4 квітня втратили вже орієнтовно 18 300 осіб. Також ворог втратив танків ‒ 647 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 1844, артилерійських систем – 330, РСЗВ ‒ 107, засобів ППО ‒ 54, літаків – 147 од, гелікоптерів – 134, автомобільної техніки ‒ 1273, кораблі /катерів – 7, цистерн з ПММ ‒ 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня ‒ 92, спеціальної техніки – 25, пускових установок ОТРК/ТРК – 4. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-