Полк «Азов» заявляє, що листи від його імені на адресу влади – фейк

Полк «Азов» заявляє, що листи від його імені на адресу влади – фейк

Укрінформ
На електронні адреси представників влади, міністерств, журналістів надходять листи провокативного характеру нібито від "Азова", та насправді полк не має до них жодного відношення.

Про це полк "Азов" повідомив у своєму офіційному зверненні у Телеграмі, передає Укрінформ.

"На офіційні електронні адреси представників влади, міністерств, журналістів та ін. надходять листи провокативного характеру нібито від бійця полку "Азов". Сам відправник і викладена ним позиція не мають жодного відношення до полку "Азов", який наразі захищає місто Маріуполь", - написали азовці.

Вони також зауважують, що хостинг, з якого відправлено листи, знаходиться у м. Цюриху (Швейцарія). Сама пошта також створена нещодавно - 22 березня 2022 року, ймовірно, з метою розповсюдження дискредитативної інформації.

Вміст листа та дані фейкового хостингу бійці "Азова" додали і наголосили на тому, що пошук зловмисників уже розпочався.

Варто зазначити, що фейковий провокативний лист за стилем відрізняється від повідомлень "Азова": фальшивка пересипана лайливими словами, "зрадою" та антивладними закликами.

Як повідомляв Укрінформ, українські політики, промисловці і бізнесмени закликають CNN не поширювати дезінформаційні наративи кремля про полк "Азов", який нині захищає Маріуполь, і зняти з сайту колонку, що містить грубі пересмикування.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-