В ОП прокоментували реакцію Меркель на пропозицію відвідати Бучу

В ОП прокоментували реакцію Меркель на пропозицію відвідати Бучу

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк прокоментував реакцію колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель на пропозицію глави Української держави відвідати місто Буча Київської області, щоб подивитися на звірства, вчинені росіянами.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Твітер Подоляка, представник ОП вважає, що така реакція свідчить про те, що західні еліти досі залишаються в небезпечних ілюзіях.

"Реакція пані Меркель на пропозицію подивитися на звірства росіян у Бучі вказує на те, що західні еліти все ще залишаються в небезпечних ілюзіях. Можливе рішення – відправити на акаунти європолітиків фотодокументи про "Бучанську різанину" та відповідні висновки судмедекспертів", – зазначив радник керівника ОП.

Читайте також: Зеленський відвідав Бучу, де виявили масові поховання мирних жителів

Як повідомлялося, напередодні Президент Володимир Зеленський запросив колишніх канцлера Німеччини Ангелу Меркель та президента Франції Ніколя Саркозі, які очолювали країни під час Бухарестського саміту НАТО 2008 року, відвідати Бучу й подивитися, до чого призвела політика поступок росії.

У відповідь Меркель зазначила, що вважає правильним своє рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році, незважаючи на критику з боку Зеленського. Водночас ексканцлер підтримала міжнародні зусилля щодо припинення повномасштабної російської війни проти України.

Читайте також: У комітеті ВР назвали злочини росії геноцидом українського народу

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-