ЦПД спростував фейки про непричетність терористів рф до геноциду на Київщині

ЦПД спростував фейки про непричетність терористів рф до геноциду на Київщині

Укрінформ
Після втечі російських загарбників з Київської області весь світ побачив злочини «руского міра», а заяви рашистських пропагандистів про непричетність до вбивств мирних українських громадян є неправдивими.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«ЦПД при РНБО України підтверджує, що після втечі окупанта з Київської області, весь світ побачив злочини «русского мира», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на всі докази України та знімки/відео незалежних ЗМІ світу із Бучі, російське міноборони виставило заперечення. Зокрема, там стверджують: «Виїзди з Бучі не перекривали!»

Тоді для кого були гуманітарні коридори? - запитують у ЦПД.

«Всі російські підрозділи повністю вийшли з Бучі ще 30 березня», - заявило міноборони рф.

Водночас рф опублікувала карти за 02.04.2022, де вказано, що окупанти ще були в області, наголосили в ЦПД.

«За весь час перебування російських військових у Бучі не постраждав жоден місцевий житель. Фото та відеокадри з Бучі — чергова «постановка» київського режиму для західних ЗМІ», - йдеться у заяві міноборони рф.

Разом з українською армією до міста зайшли незалежні ЗМІ. Всі фото та відеодокази вже опубліковано, наголосили в ЦПД.

Разом з тим ЦПД зазначили, що окупанти возили за собою мобільні крематорії не лише для приховування власних втрат, а й злочинів проти мирного населення України.

5 квітня відбудеться засідання Радбезу ООН, де розглянуть питання вбивств у Бучі, повідомили в Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства російськими загарбниками цивільних.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мацола приголомшена повідомленнями про злочини, скоєні російськими загарбниками у нині визволених населених пунктах України.

Раніше, 1 квітня, міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах поховали 280 людей. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни Групи семи негайно запровадити нові санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-