Культура і людська подоба росіян загинули разом з українцями й українками - Зеленський

Культура і людська подоба росіян загинули разом з українцями й українками - Зеленський

Укрінформ
Володимир Зеленський хоче, щоб кожна мати російських солдатів побачила тіла вбитих людей у ​​Бучі, Ірпені, Гостомелі, і впевнений, що культура та людська подоба росіян загинули разом з українцями та українками.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Я хочу, щоб кожна мати кожного російського солдата побачила тіла вбитих людей у ​​Бучі, в Ірпені, у Гостомелі. Що вони зробили? Навіщо їх убили? Що зробив чоловік, який їхав вулицею велосипедом? Навіщо катували до смерті звичайних мирних людей у ​​звичайному мирному місті? Навіщо душили жінок після того, як виривали у них із вух сережки? Як можна було ґвалтувати жінок та вбивати їх на очах у дітей? Знущатися з їхніх тіл навіть після смерті? Навіщо чавили танками тіла людей? Що зробило вашій росії українське місто Буча? Як це все стало можливим?» - сказав Зеленський.

Він нагадав, що у звільнених від російських загарбників містах виявили сотні вбитих людей, закатованих, розстріляних мирних людей, заміновану територію, повсюдні наслідки мародерства.

«Російські матері! Навіть якщо ви вирощували мародерів, то як вони стали ще й катами? Ви не могли не знати, що всередині ваших дітей. Ви не могли не помітити, що вони позбавлені всього людського. Нема душі. Нема серця. Вони вбивали свідомо та із задоволенням», - зазначив Президент.

Він також заявив, що хоче, щоб усі керівники рф побачили, як виконуються їхні накази - такі накази і таке виконання. При цьому глава держави наголосив, що за злочини проти українців буде солідарна відповідальність.

«За ці вбивства, за ці тортури, за ці відірвані вибухами руки, що лежать на вулицях. За постріли у потилицю зв'язаним людям. Отак тепер сприйматиметься російська держава. Це ваш образ. Ваша культура та людська подоба загинули разом з українцями та українками, до яких ви прийшли», - наголосив Зеленський.

Президент додав, що на українській землі побувало концентроване зло, кати, вбивці, ґвалтівники, мародери, які називають себе армією і які, на його думку, після скоєного заслуговують лише на смерть.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-