Ворог намагається встановити контроль у Донецькій та Луганській областях

Ворог намагається встановити контроль у Донецькій та Луганській областях

Дані Генштабу
Укрінформ
Ворог спрямовує зусилля для відновлення наступальних дій і встановлення контролю в Донецькій та Луганській областях, однак ЗСУ дають гідну відсіч противнику.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 12 годину 3 квітня, яке оприлюднено у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Основні зусилля противника зосереджені на підготовці до відновлення наступальних дій, встановленні контролю на територіях Донецької та Луганської областей», - йдеться у повідомленні.

На Волинському напрямку обстановка змін не зазнала.

На Поліському напрямку противник завершив відведення окремих підрозділів Східного військового округу на територію республіки білорусь, з подальшим перекиданням зазначених підрозділів на територію російської федерації.

На звільненій території Київської області, в районах населених пунктів Велика Димерка, Скибин та Гоголів, підрозділами сил оборони здійснюється зачистка території від мінно-вибухових пристроїв, встановлених російськими окупантами.

На Сіверському напрямку ворог завершив відведення підрозділів Центрального військового округу на територію російської федерації.

У районі міста Суми продовжується відхід окупаційних військ. Ворог забезпечує прикриття та логістичну підтримку окремих підрозділів, що відводяться на територію російської федерації.

На звільнених територіях залишаються нечисленні групи військовослужбовців збройних сил російської федерації, які переховуються або намагаються самостійно перетнути державний кордон України.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують блокувати місто Харків. Основні зусилля ворога зосереджуються на продовженні наступальних дій в напрямку міста Ізюм. З метою виявлення слабких місць в оборонних позиціях наших військ противник продовжує ведення розвідки.

На Донецькому напрямку ворог продовжує обстріли населених пунктів та позицій наших військ та ведення штурмових дій на більшості напрямків. Успіху не мав, здійснює перегрупування.

На Південнобузькому напрямку триває бій за населений пункт Олександрівка.

Зазначається, що противник продовжує завдавати систематичних ракетних та авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури та базах зберігання паливно-мастильних матеріалів. Відзначається проведення заходів підготовки особового складу та техніки з метою формування додаткових підрозділів для участі у бойових діях на території України.

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації з 24 лютого по 3 квітня втратили вже близько 18 тисяч осіб.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-