Ворог готує наступ на Сєвєродонецьк й зосередився на захопленні Рубіжного та Попасної

Ворог готує наступ на Сєвєродонецьк й зосередився на захопленні Рубіжного та Попасної

Дані Генштабу
Укрінформ
На Донецькому напрямку противник продовжував здійснювати вогневий вплив на деякі підрозділи Збройних сил України та вести штурмові дії на окремих напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією станом на 24:00 2 квітня ворог продовжує здійснювати систематичні ракетні й авіаційні удари по військових та цивільних об’єктах, але інтенсивність завдання ракетних ударів, а також ударів із застосуванням високоточної зброї знизилась.

Зазначається, що триває підготовка додаткових підрозділів противника для участі у бойових діях на території України. Планується створення «добровольчих» батальйонів із жителів тимчасово окупованих територій України та найманців.

На Донецькому напрямку противник продовжував здійснювати вогневий вплив на деякі підрозділи Збройних сил України та вести штурмові дії на окремих напрямках. Основні зусилля загарбники продовжували зосереджувати на захопленні населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєвєродонецьк, отриманні повного контролю над Маріуполем, а також виході до Вугледару та Мар’їнки. Успіху не досягли.

На Волинському напрямку суттєвих змін у стані та положенні підрозділів російських військ та їх союзників не відзначено.

На Поліському напрямку ворог продовжує виведення підрозділів на територію республіки білорусь. Під час відведення військ противник здійснює мінування шляхів висування та окремих населених пунктів.

На Сіверщині ворог завершив виведення підрозділів з територій України до російської федерації та білорусі. Основні маршрути руху колон противника пролягають в напрямку населених пунктів Гомельської та Могильовської областей. У складі колон, окрім вантажних автомобілів, зафіксовано елементи понтонно-мостового парку, реактивні системи залпового вогню, пускові установки ОТРК «Іскандер». Військова техніка противника зосереджується на залізничних станціях та об’єктах, що мають підведення залізничних колій, що дозволяє здійснити її навантаження та відправлення на територію рф.

За даними Генштабу ЗСУ, триває виведення до росії (через Сумську область) підрозділів зі складу 2 загальновійськової армії Центрального воєнного округу, що діяли в напрямку міста Бровари. Забезпечення виводу військ здійснює батальйонно-тактична група 1-ї танкової армії Західного воєнного округу.

На Слобожанщині противник продовжує часткове блокування Харкова та здійснює обстріли житлових і промислових районів міста з артилерійських систем різних типів.

У Генштабі зазначають, що інтенсивність обстрілів зменшилась. «Підрозділи окупаційних військ здійснюють перегрупування, ймовірно, з метою продовження активних дій на Ізюмському напрямку. Ворог намагається проводити розвідку, зокрема й із застосуванням безпілотних літальних апаратів», - зазначається у повідомленні.

«Сили оборони України продовжують боронити нашу землю, поступово звільняють окуповані території, завдаючи ворогу суттєвих втрат», - поінформували у Генштабі ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, серед російських загарбників поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення військових із підрозділів, які базувалися в Чорнобильській зоні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-