З початку війни загарбники обстріляли 274 лікарні та вивели з ладу 70 «швидких» - Ляшко

З початку війни загарбники обстріляли 274 лікарні та вивели з ладу 70 «швидких» - Ляшко

Укрінформ
Російські окупанти прицільно обстрілюють українські лікарні та «швидкі», і сумна статистика дедалі зростає.

Як передає Укрінформ, про це повідомив під час національного телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Система охорони здоров’я, незважаючи на повномасштабне вторгнення росії на територію Україну, працює. З початку війни обстріляно 274 лікарні, 13 - знищено повністю, вони відновленню не підлягають, будемо будувати нові лікарні. 70 «швидких» уже виведено з ладу обстрілами, автоматами, мінами. 6 медичних працівників убито, 20 зараз тяжкопоранених. Це все – наслідки війни, терористичних дій російської федерації в Україні», - сказав Ляшко.

Водночас він запевнив, що медичні заклади працюють, всі, хто потребує медичної допомоги, можуть її отримати, кошти за програмою медичних гарантій за березень повністю виплачені закладам охорони здоров’я.

«Це свідчить про те, що і заробітна плата медичним працівникам, і необхідні медичні вироби і медичні засоби закуповуються. Аптечна сфера також вийшла на роботу, аптеки в більшості працюють», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 березня російські війська пошкодили 246 закладів охорони здоров’я, обстріляли 60 автомобілів екстреної медичної допомоги.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-