З Ізюмського району евакуювали 2 500 людей, з Ізюма загарбники не дають зеленого коридору

З Ізюмського району евакуювали 2 500 людей, з Ізюма загарбники не дають зеленого коридору

Укрінформ
З Ізюмського району евакуйовано 2500 людей. З міста Ізюм евакуації не було. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін.

«Сьогодні, дякуючи Богу і зусиллям влади, евакуйовано 2500 людей. Але. Це з Ізюмського району, з міста Ізюм евакуації не було», - написав Мацокін.

За його словами, найоперативнішої евакуації з Ізюма потребують близько 15-20 тисяч містян. Проте «зелені коридори» не узгоджуються, відсутні майже 20 днів.

Як повідомлялося раніше, з початку березня Ізюм знаходиться в облозі російських окупантів, які знищили інфраструктуру та житловий сектор. В місті немає світла, води, опалення, газу, інтернету та мобільного зв’язку, люди змушені ховатися в підвалах. Є інформація, що на момент ворожої атаки в непристосованих під бомбосховища підвалах будинку по вулиці Першотравневій знаходилось не менше тридцяти мешканців. Під час удару зруйновано всю конструкцію. Розбирання завалів неможливо за відсутності спецтехніки, відповідного особового складу та сполучення між районами міста.

15 березня Харківська обласна військова адміністрація та особисто Олег Синєгубов домовились про гуманітарний коридор і евакуацію населення. Була сформована колона автобусів, підготовлена гуманітарна допомога різноманітного характеру ( вода, дитяче харчування, консерви, хліб…). Але гуманітарний конвой з вини російської сторони був зірваний. Згода на нього не надана. Колона не рушила. Автівки, яки пробують виїхати з міста, окупанти розстрілюють.

Фото t.me/synegubov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-