The Guardian вийде з обкладинкою «Жахіття Маріуполя»

The Guardian вийде з обкладинкою «Жахіття Маріуполя»

Ілюстрація
Укрінформ
Британське видання The Guardian показало обкладинку квітневого номера The Guardian Weekly під назвою «Жахіття Маріуполя».

Її оприлюднено на сайті видання, передає Укрінформ.

Авторкою ілюстрації, розміщеної на обкладинці, є українська художниця Маша Фоя.

«Щоразу, коли я чую про нові злочини проти свого народу, частина мене зникає. Щоразу я думаю, що російські окупанти не можуть робити більш ганебних вчинків, але потім настає ранок, і я дізнаюся про ще огидніші речі», — зазначила ілюстраторка, яка евакуювалася з Києва на Захід України.

За словами художниці, знищення мирного населення Маріуполя «непрощенне».

«І це жахіття відбувається в ХХІ столітті! Але я все одно не здаюся і всі ми віримо в нашу перемогу, віримо в силу нашої країни!» - сказала вона.

Як зазначає видання, у ​​квітневому номері будуть серйозні воєнні репортажі від ряду кореспондентів, а також експертний аналіз.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У Маріуполі російські війська спричинили найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять мирних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За інформацією міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, у місті за час російської облоги загинуло майже 5 тисяч людей, серед них близько 210 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-