У «магістральній» справі щодо вторгнення рф в Україну вже 207 підозрюваних

У «магістральній» справі щодо вторгнення рф в Україну вже 207 підозрюваних

Укрінформ
У «магістральному» провадженні щодо агресії рф в Україні уже наявно 207 підозрюваних осіб - представників військово-політичного керівництва росії.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Офісу генпрокурора поінформувала у Телеграмі.

«Магістральна справа щодо агресії рф: 207 підозрюваних - представники військово-політичного керівництва рф: міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандисти кремля», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що щодо злочинів агресії та воєнних злочинів рф, то наразі зареєстровано уже 3411 таких злочинів, з них 3306 – щодо порушення законів та звичаїв війни, 40 – щодо планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, 8 – щодо пропаганди війни, 57 – це інші.

Щодо злочинів проти нацбезпеки, то уточнюється, що наразі зареєстровано 1954 таких злочинів, з них 1339 – щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 361 – щодо державної зради, 55 – щодо диверсії, 199 – це інші.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-