ЦПД назвав маніпуляцією тези рф про нібито спровокований українською владою «голод»

ЦПД назвав маніпуляцією тези рф про нібито спровокований українською владою «голод»

Укрінформ
росія вдається до застосування засобів інформаційного тероризму, зокрема поширює маніпулятивні тези про те, нібито українська влада влаштувала "голод у державі".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє в Телеграмі.

Основними маніпулятивними тезами російської пропаганди є такі: "влада вивозить зерно з України", "продовольча безпека під загрозою", "зрив посівної та бойові дії спричинять голод в Україні".

Ці тези вигадані російським офісом ООН, зокрема й така: "Лише через місяць війни українці відчули проблеми з продовольством".

У ЦПД наголошують, що гуманітарні проблеми є на тимчасово окупованих територіях, куди ворог не пропускає гуманітарні вантажі.

В Україні кремлівський меседж про голод просуває підсанкційний телеграм-канал "Политика страны" та псевдоексперт Дмитро Василець (партія "Держава", діяльність якої зупинена рішенням РНБО).

Центр протидії дезінформації підкреслює, що насправді Україна для внутрішнього споживання має запасів щонайменше на 2 роки - і надлишок не має псуватися, коли в інших країнах світу голод.

Україна потребує грошей для підтримки економіки. Водночас у державі вже почалася активна посівна кампанія, зазначають у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, найбільші українські ІТ-компанії разом із Міністерством цифрової трансформації та Київською школою економіки створили фонд Truth Fund, мета якого - боротися з російською пропагандою та розповідати світові правду про війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-