Російські війська планують переганяти несправну техніку на окуповану Донеччину

Російські війська планують переганяти несправну техніку на окуповану Донеччину

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські загарбники планують транспортувати несправну техніку на тимчасово окуповані території Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Станом на 18:00 30 березня, російські війська продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Водночас відбувається часткове відведення окремих підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей.

Згідно з даними Генштабу, ворог має суттєві труднощі з введенням до бойового складу техніки, що знімається з довгострокового зберігання. Зокрема в 163-у танковому полку зі складу 150-ї мотострілецької дивізії виявлена значна кількість непрацездатної техніки.

Зазначається, що противник розглядає можливість транспортування несправної техніки на тимчасово окуповані території Донецької області за допомогою тягачів для подальшого її відновлення.

Водночас російські війська продовжують зазнавати значних втрат.

Так, за інформацією Генштабу, 28 березня в пункті постійної дислокації 83-ої окремої десантно-штурмової бригади рф пройшла церемонія прощання із загиблими військовослужбовцями. Їх кількість орієнтовно становить 200 осіб.

Зі свого боку, самопроголошене керівництво республіки білорусь продовжує заперечувати участь у війні проти України, безперешкодно надаючи території для розміщення підрозділів збройних сил рф, аеродромну та транспортну мережі, а також місця для розташування пускових установок крилатих і балістичних ракет.

У Генштабі зауважують, що, відповідно до міжнародних правових актів, як агресор може розглядатися “країна, яка надає свій повітряний простір, свою територію для завдавання ударів по третій країні”.

Також республіка білорусь надає російським загарбникам можливість користуватися мережею лікувальних закладів на своїй території.

Так, протягом останньої доби до населеного пункту Наровля Гомельської області зафіксовано прибуття з території України великої кількості російських військовослужбовців з пораненнями різного ступеня важкості.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська з 24 лютого по 30 березня втратили близько 17,3 тис. особового складу. Крім того, ворог втратив 605 танків, 1723 бойові броньовані машини, 305 артилерійських систем, 96 реактивних систем залпового вогню, 54 засоби протиповітряної оборони, 131 літак, 131 гелікоптер, 1184 автомобілі, 7 кораблів /катерів, 75 цистерн з паливно-мастильними матеріалами, 81 безпілотник оперативно-тактичного рівня, 21 одиницю спеціальної техніки, 4 пускові установки оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-