«Ми переможемо»: як дід Сергій і мала Варя допомагають армії

«Ми переможемо»: як дід Сергій і мала Варя допомагають армії

Фотохроніка війни
Укрінформ
Боротьба українців з російськими окупантами – це не тільки військова техніка, тактика й мотивовані бійці, а й завзятий тил, в якому на перемогу працюють і діти, і літні люди.

Коли почалася Друга світова війна, Сергію Вербицькому був один рік. Зараз йому 84 і він приніс гроші «для солдатів». П’ять тисяч гривень акуратно загорнув у шматочок газети з написом «Ми переможемо».

Про це повідомила волинська волонтерка Ольга Валянік у Фейсбуці

Дідусь розповів, що потрошки збирав гроші, щоб допомогти армії. Для нього це дуже важливо – зробити свій внесок у перемогу. Просив передати на потреби солдатів.

«Сергію Івановичу, обіцяємо, що усі ваші гроші відправимо на потреби ЗСУ. Завдяки вашій турботі та доброму серцю ми ще на крок ближче до перемоги», – написала волонтерка.

Читайте також: Як Київ одягає культурні пам’ятки у «бронежилети»

Замість iPhone – бронежилет: так вирішила 7-річна Варвара Хлевицька з Кропивницького. Щоправда, зібраних на новий телефон грошей – 1,5 тисячі гривень – на захисну амуніцію для військових не вистачило, тож дівчинка вирішила продавати тюльпани на вулиці.

Як розповідає Суспільне, ціну на квіти Варя не встановлювала, покупці платили на свій розсуд. «Купи квітку, а я куплю бронік для нашого солдата. Слава Україні!» – лаконічно написала дівчинка на плакаті поруч зі своїм крамом.

За п’ять годин продала все, вторгувала чотири тисячі гривень. Гроші віддали на бронежилет. Його Варі вдалося передати військовослужбовцю особисто – організувати зустріч допомогли волонтери.

«Я захотіла військовим допомогти, щоб війна якнайшвидше закінчилась, і ми перемогли», – пояснила Варвара.

Тепер дівчинка малює квіти і продає свої роботи, продовжуючи збирати на бронежилети для бійців.

Читайте також: «Пташки», які зупиняють БТРи: нові витвори від закарпатських художників

А на Сумщині 6-річний хлопчик вирішив передати Збройним силам України свій квадрокоптер, який йому подарували на день народження.

Про маленького українця з великим серцем розповіли у Кролевецькій міськраді. 

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони, які зупиняють наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-