Росія продовжує зосереджувати свої війська в білорусі – Міноборони

Росія продовжує зосереджувати свої війська в білорусі – Міноборони

Укрінформ
Росія й надалі зосереджує свої терористичні війська на території білорусі, однак наразі не спостерігається наявність ударного угруповання із залученням збройних сил білорусі для наступу на Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, коментуючи питання щодо скупчення близько 100 гелікоптерів та іншої російської техніки в районі Бреста для подальшого наступу на Україну.

«Ми постійно слідкуємо за ситуацією, в тому числі у нас є інформація про те, що росія продовжує зосереджувати свої війська, озброєння, військову техніку на території республіки білорусь. За однією з наших версій росія може продовжити перекидати на територію України свої підрозділи. Станом на зараз, як ви знаєте, на превеликий жаль, територія республіки білорусь використовується російською армією як плацдарм для наступу на Україну. З республіки білорусь здійснюються ракетні удари по території України, по наших містах, мирних населених пунктах», - заявив Мотузяник.

Він запевнив, що вище військове керівництво України уважно стежить за ситуацією в білорусі.

«Станом на зараз, ми не спостерігаємо ударного угруповання із залученням збройних сил білорусі для наступу на Україну, але повторюсь – питання залучення білоруських військ до війни в Україні усе ще зберігається. Така ймовірність повністю нами не відкидається», - зауважив речник.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 24 березня, біля українського кордону перебувало близько чотирьох батальйонних тактичних груп збройних сил білорусі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-