росія перекинула до України війська з окупованих територій Грузії

росія перекинула до України війська з окупованих територій Грузії

Дані Генштабу
Укрінформ
З метою комплектування своїх збройних сил росія перекинула до України військових із баз на окупованих територіях Грузії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

"З метою комплектування збройних сил російської федерації, з окупованих територій Грузії, на територію України було перекинуто підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу", - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, від 4-ї військової бази було сформовано та відряджено до України три батальйонно-тактичні групи (БТГр) загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб.

У Генштабі ЗСУ зауважили, що російські збройні сили й далі мають проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом. Зокрема, військовослужбовці строкової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після участі у війні проти України почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та направити їх для подальшого проходження служби в пункт постійної дислокації.

Повідомляється також, що угруповання Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбило чотири атаки російських окупантів. Наші воїни знищили сім танків, сім одиниць броньованої техніки, дві одиниці – автомобільної, а також протитанкову гармату. Противник зазнав втрат і в живій силі.

24 лютого президент рф путін оголосив про повномасштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування воєнних злочинів росії в Україні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-