ЦПД викрив чергові фейки російського міністерства оборони

ЦПД викрив чергові фейки російського міністерства оборони

Укрінформ
Міністерство оборони росії 28 березня поширювало чергові фейки, зокрема про нібито перешкоджання українською стороною евакуації цивільного населення.

Про це у Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

Зокрема, у ЦПД нагадали, що 28 березня з міркувань безпеки гуманітарні коридори не відкривалися, про що повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук. Та попри це міністерство оборони рф заявило, що «українська сторона вела вогонь зі стрілецької зброї та мінометів на Сумському та Запорізькому напрямках, перешкоджаючи евакуації цивільного населення».

Ще одне фейкове повідомлення міноборони рф було про «українських націоналістів на бандермобілях». «Цього разу мо росії заявило, що вони «з мінометів обстріляли черги біля магазинів та банкоматів, через що загинули три людини». Застерігаємо: це – фейк!» - заявили в ЦПД.

У Центрі також назвали відвертою маніпуляцією включення міністерством юстиції росії до реєстру ЗМІ-іноземних агентів видання Deutsche Welle - одного з найбільш достовірних джерел інформації у світі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-