Президент закликає українців не завищувати очікування, щоб не «перегоріти»

Президент закликає українців не завищувати очікування, щоб не «перегоріти»

Укрінформ
Володимир Зеленський закликав українців сприймати ситуацію врівноважено, без надмірної ейфорії, але й без самонакручування, аби ефективно продовжувати боротьбу проти загарбників.

Про це глава держави заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуацію зараз треба сприймати врівноважено, мудро. Наскільки це можливо. Без надмірної ейфорії від успіхів. Але й без самонакручування. Нам ще потрібен час. Нам ще потрібна зброя. Ми ще повинні боротися, повинні терпіти. Нам не можна випалювати емоції зараз. Не можна завищувати очікування. Просто щоб не перегоріти», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що українські захисники просуваються на Київщині, повертають контроль над територією, у понеділок визволили Ірпінь.

«Вдячний кожному і кожній – усім, хто працював на цей результат. Окупантів відштовхують від Ірпеня. Відштовхують від Києва. Проте все ж зарано говорити про безпеку в цій частині нашої області. Бойові дії тривають», - підкреслив Зеленський.

За словами глави держави, російські війська утримують під своїм контролем північ Київщини, мають ресурси й живу силу, намагаються відновлювати розбиті підрозділи.

Він додав, що навіть рівень втрат росіян у 90% не є для них аргументом, щоб зупинитися, а сотні й сотні одиниць спаленої та залишеної ворожої техніки не переконують їх, що так буде з кожним.

Також Президент зазначив, що на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, Сході й Півдні України ситуація залишається «напруженою, дуже складною», а Маріуполь досі заблокований.

«Це безжальна війна проти нашого народу, проти наших людей, проти наших дітей», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Ірпеня Олександр Маркушин 28 березня заявив про визволення міста від російських загарбників.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-