Сили оборони протидіють просуванню ворога в напрямку Слов’янська

Сили оборони протидіють просуванню ворога в напрямку Слов’янська

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України зосереджують зусилля на недопущенні просування противника в напрямку Слов’янська.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією станом на 24.00 28 березня, угруповання Сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Сили оборони зосереджують зусилля на недопущенні просування противника в напрямках населених пунктів Слов’янськ та Барвінкове, зайнятті населених пунктів Кам’янка, Топольське. Також працюють над створенням умов для покращення тактичного положення в районі міста Чугуїв та стримуванні атак противника в районах населених пунктів Рубіжне, Лисичанськ, Попасна, не допускаючи обходу основних сил угруповання.

Одночасно триває утримання кругової оборони міста Маріуполя та оборона і стримування просування противника в районі Чернігова.

"Угруповання, що захищає Київ, з метою покращення оперативного положення та утримання зовнішнього рубежу оборони, продовжує бойові дії, утримує контроль за ситуацією в населених пунктах Мотижин, Лісне, Капітанівка та Дмитрівка", - зазначили у Генштабі.

Частина сил продовжує ведення оборонної операції в інших визначених районах, проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони та здійснюються контратаки на окремих напрямках.

"Противник ослаблений, дезорієнтований, значна його частина відрізана від логістичного забезпечення й основних сил. Зниження бойового потенціалу підрозділів противника командування окупаційних військ намагається компенсувати невибірковим вогнем артилерії та завданням ракетно-бомбових ударів, знищуючи таким чином інфраструктуру українських міст", - зазначили у Генштабі.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-