У Генічеську російські загарбники затримали місцевого депутата

У Генічеську російські загарбники затримали місцевого депутата

Укрінформ
У Генічеську Херсонської області російські загарбники затримали депутата Генічеської ради від партії «Слуга народу» Олексія Коновалова.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Окупанти затримали депутата Генічеської ради від партії «Слуга народу» Олексія Коновалова», - написав Соболевський.

Зазначається, що сьогодні, 28 березня, близько 10 години Олексій Коновалов разом із дружиною рухалися на авто у напрямку с. Генічеська Гірка - Генічеськ. На блокпосту загарбників біля зруйнованого мосту відбулася перевірка документів.

«Військові росії мають при собі списки цікавих їм осіб. Олексій Коновалов був в списках, тож його було затримано та перевезено до Вищого професійного училища 17, м. Генічеськ. Зв’язку із депутатом немає. Дружина лишилася на місці, її не чіпали», - поінформував перший заступник голови облради.

Зазначається, що Олексій Коновалов є директором КП «Комунсервіс» у с. Щасливцеве. На ньому є відповідальність за функціонування нормальної життєдіяльності громади і розв’язання багатьох гуманітарних питань.

«Також на цей час є інформація щодо можливого викрадення голови Голої Пристані Олександра Бабича та голови Каланчака Світлани Фоміної. Інформація уточнюється», - пише Соболевський.

Як повідомлялося, на Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також російські загарбники викрадають жителів області.

На Херсонщині в тимчасово захопленому Генічеську редактор видання «Новий візит» (Херсонська область) Геннадій Осьмак попередив, що вже не має ніякого відношення до публікацій на цьому сайті. Також редакторка генічеського видання «Приазовська правда» Анна Соколова заявила, що за нинішніх умов припиняє журналістську діяльність.

Міський голова Генічеська Олександр Тулупов, який раніше заявив, що разом зі своїми заступниками під тиском російських агресорів подає у відставку, створив Центр допомоги, що об'єднав усіх небайдужих, які на добровільних засадах готові підтримувати жителів громади.

У Генічеську загарбники роздають жителям російські рублі - прокуратура відкрила кримінальну справу щодо фінансування дій, пов'язаних з насильницькою зміною конституційного ладу.

Місто Генічеськ Херсонської області тимчасово перебуває під контролем російських військ. Генічеський міський голова підтвердив 24 лютого, що у місті - війська рф.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-