росія застосувала заборонені касетні боєприпаси на Дніпропетровщині

росія застосувала заборонені касетні боєприпаси на Дніпропетровщині

Укрінформ
Збройні сили рф у неділю обстріляли населений пункт Криворізького району Дніпропетровської області забороненими реактивними касетними боєприпасами. Розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Телеграмі, передає Укрінформ.

«За даними слідства, 27 березня 2022 року збройні сили рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили заборонений реактивний артилерійський обстріл системою залпового вогню «Торнадо-С» одного з населених пунктів Криворізького району Дніпропетровської області. Ракета була оснащена забороненими касетними боєприпасами», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що в ході огляду місця подій правоохоронцями та працівниками вибухотехнічної служби виявлено та вилучено фрагменти ракети. Вказані дії рф становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме: конвенції про заборону касетної зброї.

Інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури уточнюється.

Окремо підкреслюється, що на даній території відсутні будь-які військові об’єкти.

Повідомляється, що процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-