Загарбники й далі намагаються блокувати Чернігів, під Броварами їх зупинили

Загарбники й далі намагаються блокувати Чернігів, під Броварами їх зупинили

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські загарбники не полишають спроб блокувати Чернігів, натомість під Броварами їхні підрозділи зупинені й змушені перейти до оборони. 

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією станом на 24:00 26 березня, противник, який веде повномасштабну збройну агресію проти України, жодного з поставлених завдань повністю не виконав, частково досяг успіху на окремих напрямках.

За наявною інформацією, з метою вирішення проблем логістичного забезпечення російських угруповань на території України розгорнуто до 9 батальйонів матеріально-технічного забезпечення та до 5 основних логістичних центрів.

"На Сіверському напрямку противник силами зі складу Центрального військового округу активних наступальних дій не проводив, намагаючись зосередити зусилля на закріпленні та утриманні зайнятих рубежів. Водночас ворог не полишав спроб блокування Чернігова силами окремих підрозділів зі складу 41-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії Центрального воєнного округу, обстрілював житлові квартали у районах населених пунктів Чернігів, Іванівка та Ніжин", - поінформували у Генштабі.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Підрозділи збройних сил республіки білорусь проводять заходи бойової підготовки на п’яти полігонах на території Брестської, Мінської та Гродненської областей.

Активних наступальних дій не проводив ворог на Поліському напрямку. Тут загарбники здійснювали вогневий вплив на підрозділи Сил оборони, обстрілювали житлові масиви у передмістях та безпосередньо у Києві.

За даними Генштабу, проводиться перегрупування окремих підрозділів 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу, які зазнали значних втрат під час ведення наступальних дій. Декілька підрозділів відведено в район Чорнобиля з подальшим переміщенням на територію білорусі для проведення заходів відновлення боєздатності. У Генштабі не виключають, що після проведення зазначених заходів, перегрупування та посилення угруповання військ окупанти поновлять дії щодо блокування Києва із південно-західного напрямку.

"Ймовірно, силами до ротної тактичної групи підрозділів збройних сил російської федерації та росгвардії, намагається утримати місто Славутич. На в’їздах у місто російські загарбники встановили блокпости", - зазначають у Генштабі.

За його інформацією, у напрямку на Бровари підрозділи противника зупинені. Ворог вимушено перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій. Унаслідок бойових дій у районах Лук’янівка та Рудницьк, підрозділи зі складу БТГр 30-ї окремої мотострілецької бригади зазнали значних втрат та відійшли у район населених пунктів Піски та Нова Басань.

Для поповнення втрат озброєння і техніки відзначено висування колон у напрямках населених пунктів Великий Самбір, Дептівка, Голінка та напрямку на Дубов’язівку. Вертольоти прикривали колони з повітря.

Водночас фіксуються заходи посилення охорони тилових районів і логістичних маршрутів, а також заходи з посилення адміністративно-поліцейського режиму на тимчасово зайнятій місцевості, заявили у Генштабі.

Повідомляється, що на Слобожанському напрямку противник діє силами окремих підрозділів зі складу Західного воєнного округу та північного флоту.

У напрямку на Суми ворог силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії активних наступальних дій не проводив, основні зусилля зосереджував на перегрупуванні військ.

У районі Харкова загарбники активних наступальних дій не проводили, основні зусилля зосереджували на поповненні втрат, відновленні техніки та завданні ударів по об’єктах цивільної інфраструктури міста.

У напрямку на Слов’янськ ворог діє силами до трьох БТГр, намагається закріпитись в районах населених пунктів Кам’янка, Синичине, Суха Кам’янка.

Відзначається ведення наземної розвідки розвідувальними підрозділами у напрямку населеного пункту Барвінкове та, імовірно, у напрямку на місто Слов’янськ, зауважили у Генштабі.

За його інформацією, на Донецькому напрямку противник продовжує перегрупування та нарощування ударних угруповань для відновлення наступальних дій з метою виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Основні зусилля агресор зосереджує на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, виході до районів населених пунктів Вугледар, Новотроїцьке, а також захопленні міста-героя Маріуполя.

У Рубіжному за підтримки артилерії ворог утримує займані позиції в північній та північно-західній частинах міста.

У Попасній загарбники за підтримки артилерії намагалися провести штурмові дії, проте успіху не мали, зазнали втрат. Через відсутність взаємодії мінометним вогнем обстріляли власні позиції.

У напрямку Красногорівки окупанти здійснювали спроби розпочати штурмові дії, але безуспішно. Зазнавши втрат, ворог відійшов.

Агресор продовжує здійснювати штурм Маріуполя, завдає авіаційних, артилерійських ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури. Успіху не має.

На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не зафіксовано.

У напрямку на Миколаїв противник продовжує вести розвідку та намагається завдати вогневого ураження по позиціях підрозділів ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили Збройних сил України за минулу добу збили російський літак, 12 безпілотників і п’ять крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-