У Маріуполі ситуація вкрай важка, але контрольована – командир полку «Азов»

У Маріуполі ситуація вкрай важка, але контрольована – командир полку «Азов»

Укрінформ
У Маріуполі зараз ситуація вкрай важка, але контрольована. Рано чи пізно відбудеться деблокада міста, і ця операція буде успішною.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Дмитру Гордону повідомив Герой України командир полку «Азов» Денис Прокопенко. Полк зараз тримає оборону Маріуполя.

«На даний момент у Маріуполі ситуація вкрай важка, але контрольована... Ми його триматимемо до останнього. Ми віримо та знаємо, що рано чи пізно відбудеться деблокада. Я не хочу розповідати зараз багато військових таємниць. Нехай це залишиться під грифом «таємно». Над цим працює і найвище військово-політичне керівництво. Однозначно буде успіх цієї операції, і ми вистоїмо», - заявив командир.

Він зазначив, що бійці «Азова» не втомлюються палити ворожі танки, знищувати ворожу піхоту, яка вже вичерпалася, яка втрачає сили з кожним днем ​​і наступальні темпи її згасають.

«Противник намагається постійно вводити у бій нові резерви, але постійно отримує по зубах від наших підрозділів, масово здається в полон, не бажає йти вперед. Вони холодні, голодні, голі, босі й не мають жодного бажання воювати», - розповів Прокопенко.

Він підкреслив, що, попри переважаючі сили противника, бійці полку намагаються проводити успішні операції, здійснювати контратаку і не сидіти в глухій обороні, намагаються нав'язувати свою ініціативу для того, щоб погіршити становище супротивника.

«Незважаючи на те, що вже другий тиждень точаться міські бої, ми намагаємося контролювати ситуацію в повному обсязі та тримаємо все на контролі. І з кожним днем ​​відправляємо в пекло дедалі більше окупантів, які намагаються захопити будинок, вулицю. Вибиваємо їх назад. І Маріуполь буде українським», – сказав командир «Азова».

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія спричинила жахливу гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щодня і становить понад три тисячі людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-