Президент подякував працівникам СБУ, які 30 років ламали плани ворогів

Президент подякував працівникам СБУ, які 30 років ламали плани ворогів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав працівників Служби безпеки України з 30-річчям від дня заснування відомства і подякував їм за те, що впродовж цього часу ламали плани ворогів.

Про це він сказав у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«30 років тому саме 25 березня була заснована Служба безпеки нашої держави. Служба пройшла непростий шлях. І ми всі це знаємо. Але знаємо також, що за вісім років війни на Донбасі і вже за 30 днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну багато співробітників Служби безпеки показали себе з найкращої – героїчної – сторони. Принциповими, мужніми й такими, що вміють завдавати ворогу втрат, яких ворог не очікує. Саме це зараз потрібно Україні», - сказав Глава держави.

Він подякував "кожному і кожній" в СБУ, хто впродовж 30 років ламав плани ворогів і працював в інтересах українського народу.

Президент також зазначив, що Україна завжди пам’ятатиме службовців СБУ, які загинули, виконуючи завдання з протидії російській агресії.

За його словами, за місяць бойових дій відзначено державними нагородами 77 службовців СБУ. Двом із них присвоєні звання Героя України посмертно.

«Обоє відзначилися в боях у районі Макарова Київської області. Завдяки їхнім мужнім діям був знищений штаб ворога і понад 20 окупантів. Прізвищ наших героїв назвати я вам не можу. Така специфіка служби. Але можу сказати впевнено: памʼять про них справді буде вічною!» - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення Служба безпеки України ліквідувала понад 20 диверсійно-розвідувальних груп та понад 350 учасників ДРГ затримала.

25 березня відзначався День СБУ.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-