У 200-й мотострілковій бригаді рф із 648 осіб живими залишилося тільки троє - Арестович

У 200-й мотострілковій бригаді рф із 648 осіб живими залишилося тільки троє - Арестович

Відео
Укрінформ
У 200-ій окремій мотострілковій бригаді російської федерації із 648 військовослужбовців особового складу, які воювали проти України, живими лишилося троє, двох з них поранено.

Про це розповів позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Батальйонно-тактична група 200-ї, невдала назва, окремої мотострілкової бригади, яка брала участь у «спеціальній воєнній операції» на території України, понесла значні втрати у живій силі: з 648 військовослужбовців, яких було відправлено для ведення бойових дій, загинуло 645. Залишилося ( живими – ред.) лише троє, двоє з них поранені», - зазначив Арестович.

Крім того, він проінформував, що попри залякування особового складу 7-ї десантно-штурмової гірської дивізії з Новоросійська позбавленням волі до двох років за відмову брати участь у війні проти України, близько 50% особового складу одного з полків дивізії написали рапорти про відмову від участі в бойових діях.

Радник керівника ОП відзначив, що передовий командний пункт цієї дивізії знаходиться на аеродромі в Чорнобаївці на Херсонщині.

«Тепер ми розуміємо стан душі військовослужбовців, які категорично відмовляються їхати воювати в Україну», - сказав Арестович.

Він додав, що відомо про відмову особового складу з підрозділів росгвардії і поліції росії їхати в Україну. Так, за його словами, у Ростові-на-Дону 12 таких осіб зараз піддаються переслідуванню з боку російської влади.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-