Війська рф намагаються обійти Миколаїв, щоб рухатись у бік Одеси –  британська розвідка

Війська рф намагаються обійти Миколаїв, щоб рухатись у бік Одеси – британська розвідка

Укрінформ
За даними британської військової розвідки, російські сили все ще намагаються обійти Миколаїв, щоб рухатися на захід у бік Одеси, однак українці чинять опір.

Про це йдеться у стислому інформаційному зведенні Міноборони Британії, оприлюдненому у Твітері, передає Укрінформ.

«На півдні України російські сили все ще намагаються обійти Миколаїв, прагнучи рухатися на захід у бік Одеси, але їхнє просування уповільнюється через проблеми з логістикою та опором України», – йдеться у повідомленні.

Крім того, британська розвідка зазначає, що українські контратаки та відступ російських військ на надмірно розтягнутих лініях постачання дозволили Україні знову зайняти міста та оборонні позиції в радіусі до 35 км на схід від Києва.

Українські сили, ймовірно, продовжать спроби відтіснити російські війська на північний захід від Києва до аеродрому Гостомель, наголошується у зведенні.

Також зазначається, що українські війська завдали ударів по цінних цілях на окупованих Росією районах України. Йдеться, зокрема, про десантний корабель та склади боєприпасів у Бердянську. На думку представників розвідки Британії, українські військові націлилися на матеріально-технічні активи на територіях, які контролює росія.

Це матиме серйозні наслідки для росіян, зауважили в розвідці.

«Це змусить російських військових поставити пріоритет захисту свого ланцюга поставок і позбавить їх так необхідного поповнення сил. Це зменшить спроможність росії проводити наступальні операції та ще більше зашкодить моральному духу, який і без того знижується», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-