ЦПД оприлюднив добірку чергових фейків роспропаганди

ЦПД оприлюднив добірку чергових фейків роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та вкидів, які російська пропаганда спродукувала протягом 24 березня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

За даними Центру, загарбницькі війська в Маріуполі поширюють інформацію, що Україна "кинула місто напризволяще", Запоріжжя "не приймає біженців", а Одеса - "вже російська". ЦПД застерігає, що ці твердження є дезінформацією.

Маніпуляцією є спроби російських загарбників ввести в обіг на окупованих територіях власну валюту і тим самим включити ці території у власну грошову орбіту. Як зауважують у ЦПД, ворог переконаний, що за рахунок такого кроку вдасться ускладнити взаємодію органів української влади з громадянами.

Маніпуляцією також є заяви віце-прем’єра росії про, нібито, відсутність у європейських країн альтернативи російському газу, а також про те, що повна відмова від цього енергоносія загрожує "апокаліптичним сценарієм".

Фейковою є показана міністерством оборони рф схема "контролю США біологічних лабораторій в Україні", у якій фігурують мільярдер Джордж Сорос та син Джо Байдена - Хантер.

Як повідомляв Укрінформ, глава Офісу Президента Андрій Єрмак закликає ретельно перевіряти всю інформацію, що з'являється в соцмережах, оскільки останнім часом з'являється велика кількість фейкових вкидів російських ботів, спрямованих на розкол українського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-