Ворог намагається захопити Славутич - під загрозою персонал ЧАЕС

Ворог намагається захопити Славутич - під загрозою персонал ЧАЕС

Укрінформ
Ситуація, що склалася, на ДСП "Чорнобильська АЕС", ставить під загрозу життя та здоров'я працівників та членів їхніх сімей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України.

«Станом на 24.03.2022 всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС» та об’єкти, що знаходяться у зоні відчуження, залишаються під контролем військових країни-агресора... Ситуація, що склалася, ставить під загрозу життя та здоров’я працівників ДСП «Чорнобильська АЕС» та членів їх сімей, створює суттєвий психологічний та моральний тиск на оперативний персонал, який зараз забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об’єктів на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС», та унеможливлює його ротацію»,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що неможливий регулюючий контроль за станом ядерної та радіаційної безпеки на майданчику ДСП «Чорнобильська АЕС» та на території зони відчуження, а також контроль ядерних матеріалів.

Інформація від ДСП «Чорнобильська АЕС» свідчить про те, що оперативний персонал підтримує параметри безпеки об’єктів на майданчику станції в межах нормативних значень. Водночас російські військові продовжують грубо порушувати вимоги радіаційної безпеки та санітарно-пропускного режиму на підприємстві та в зоні відчуження, що призводить до погіршення стану радіаційної обстановки на майданчику.

Більш того, саме зараз ворог намагається захопити місто Славутич та здійснює обстріл блокпостів. У м. Славутич проживає персонал, що працює на об’єктах ДСП «Чорнобильська АЕС», а також на об’єктах та підприємствах, що розташовані в зоні відчуження.

Як повідомлялося, Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами ще в перший день агресії – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-