Відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф - Верещук

Відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з рф - Верещук

Укрінформ
Сьогодні відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими з росією.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила в Телеграмі.

"Сьогодні за наказом Президента Зеленського відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими. В обмін на 10 захоплених у полон окупантів ми витягнули 10 наших військовослужбовців", - зазначила вона.

За словами Верещук, сьогодні до рф були також відправлені 11 цивільних російських моряків, врятованих із затопленого судна біля Одеси.

У результаті цього обміну додому повертаються 19 українських цивільних моряків із рятувального судна "Сапфір", захоплених російськими загарбниками під час спроби забрати українських військових з острова Зміїний.

За умовами обміну, сам рятувальний корабель також буде повернений Україні та відправлений до порту в Туреччині.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-