Більшість білорусів проти війни з Україною - білоруська студентка

Більшість білорусів проти війни з Україною - білоруська студентка

Відео
Укрінформ
Переважна більшість білорусів виступає проти російсько-української війни, а деякі громадяни навіть воюють на боці України проти рф.

Про це Укрінформу розповіла білоруська студентка кіношколи Ukrainian Film School Марія Буланівська.

«27 лютого білоруси вийшли на протести проти цієї (російсько-української – ред.) війни. Від 600 до 1 000 людей з них були затримані. Ті, хто вийшов після 15 діб арешту, розповіли про катування у СІЗО. Білорусів били й катували. Тоді білоруси розпочали партизанську війну», - сказала вона.

За словами Буланівської, сьогодні тривають диверсії на білоруській залізниці для перешкоджання пересуванню транспорту з російською зброєю до кордону України.

«Такі диверсії вже були здійснені у Гомелській, Вітебській та Брестскій областях», - додала вона.

Студентка додала, що білоруси спокійно ставляться до західних санкцій проти місцевих підприємств або заводів, адже сподіваються, що удар по економіці може похитнути режим лукашенка.

Вона також заявила, що нині білоруси з усього світу збирають гроші для допомоги українським біженцям, для закупівлі «швидких», медикаментів та військової амуніції, і додала, що десятки білоруси вже воюють на боці України у російсько-українській війні.

За словами Буланівська, переважна більшість білорусів розуміє, що доля Білорусів залежіться від долі України.

«Вороги у нас одні – режими путіна й лукашенка», - сказала вона.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-