В Україні за місяць від ворожих обстрілів постраждали 566 закладів освіти, 73 зруйновані

В Україні за місяць від ворожих обстрілів постраждали 566 закладів освіти, 73 зруйновані

Укрінформ
За місяць від ворожих бомбардувань та обстрілів постраждали 566 закладів освіти, 73 з них зруйновані повністю.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

"Сьогодні - місяць героїчної боротьби українського народу проти російської агресії. Місяць спротиву! Місяць незламності! За цей час 566 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 73 з них зруйновано повністю. Агресор стверджує, що наносить удари виключно по військових об'єктах нашої країни. Але ми зібрали численні факти та аргументи, які спростовують це твердження: російський агресор руйнує будинки, дитячі садки, школи та університети", - заявив Шкарлет.

За його словами, "ці 29 днів назавжди змінили життя в Україні". "Та ми довели, що українці - сильна, непохитна та волелюбна нація, яка за свою перемогу і незалежність буде битися до кінця!", - наголосив міністр.

"Кожен із нас робить все можливе, аби перемога була ближче: хтось голіруч зупиняє танки, хтось виходить на протести в окупованих містах, хтось готує найсмачнішу їжу для наших військових, хтось звертається в молитві до Бога, а хтось продовжує вчити й навчатися та міцно тримати освітній фронт. Саме завдяки такій взаємодії та зусиллям гордого народу, який любить свою Батьківщину понад усе, провалилися плани загарбників захопити нашу землю. Ми обов’язково переможемо! Ми побудуємо ще кращу Україну! Ми ніколи не забудемо подвиг наших героїв!", - наголосив Шкарлет.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-