Данілов: Якщо білоруси прийдуть, назад підуть як росіяни - у чорних поліетиленових пакетах

Данілов: Якщо білоруси прийдуть, назад підуть як росіяни - у чорних поліетиленових пакетах

Укрінформ
Російська федерація надає білорусі багато преференцій з метою залучити збройні сили країни до участі у війні; сподіваємося, у білоруського народу вистачить розуміння, що цього не робити слід.

Про це під час телемарафону сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов, повідомляє Укрінформ.

"Останнім часом вони (росіяни - ред.) надали їм величезні преференції, те, що стосується постачання нафти, газу, кредитів тощо. Вони намагаються в будь-який спосіб залучити збройні сили білорусі. Ми думаємо, вистачить у білоруського народу розуміння, що цього робити не треба. Але якщо вони прийдуть на нашу територію, вони будуть відправлятися так само, як відправляється велика кількість рашистів, у чорних поліетиленових пакетах", - сказав Данилов.

Він наголосив, що Україна готова до ймовірного вступу білорусі у війну і що на кордоні з білоруссю є ЗСУ, попри те, що вони були вкрай необхідні в іншому місці.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міноборони, співробітники російських спецслужб намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною та обіцяють грошове забезпечення у розмірі $1000-1500 на місяць.

Водночас є інформація, що білоруські військові планують здаватися в полон у разі відправки їх на територію України для участі в бойових діях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-