путін бреше про невикористання строковиків, центр Вишневського у москві забитий пораненими - Данилюк

путін бреше про невикористання строковиків, центр Вишневського у москві забитий пораненими - Данилюк

Укрінформ
Національний медичний дослідницький центр імені Вишневського у москві заповнено пораненими російськими солдатами, зокрема солдатами строкової служби. Центру надано наказ приховувати інформацію щодо ситуації.

Як передає Урінформ, про це у коментарі Guildhall заявив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у межах співпраці Україна-НАТО, Олександр Данилюк.

«путін бреше про кількість втрат і невикористання солдатів строковової служби у війні проти України. Національний медичний дослідницький центр імені Вишневського у москві буквально забито пораненими, яких вивезли з України. Усі різного ступеня тяжкості, повідомляють, що багато дуже важких серед строковиків, яких не менше половини з тих, кого встигли довезти», — заявив він.

"Дано команду відрізати будь-яку громадську комунікацію з центром і приховувати інформацію про ситуацію, матері не можуть додзвонитися навіть до приймального відділення", - підсумував Данилюк.

Раніше у розпорядження інформаційного агентства Guildhall перевірене джерело передало фотографії рапортів російських військовослужбовців, які воювали в Україні та повернулися до місць дислокації. Військовослужбовці зс рф, які вижили в Україні, масово пишуть рапорти про відмову повертатися до зон бойових дій. Серед причин відмови солдати вказують на небажання бути використаними як «гарматне м'ясо», нероз'яснення причин військової операції в Україні, відсутність технічного забезпечення та зв'язку з командуванням тощо.

Як повідомляв Укрінформ, п'ять військовополонених російських солдатів-строковиків заявили, що їх обманювали, та вибачилися перед Україною.

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомляв, що українські військові захопили у полон 300 російських солдатів-строковиків.

Фото з сайту ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-