Українські військові вже знищили понад сто ворожих літаків

Українські військові вже знищили понад сто ворожих літаків

Укрінформ
Збройні сили України 22 березня знищили шість ворожих літаків, вертоліт, п'ять безпілотників і п'ять ракет.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

"22 березня протиповітряна оборона не зупинилась на 100-му збитому літаку російських окупантів і завдала ворогу суттєвих втрат у повітрі. Ударна авіація Повітряних сил Збройних сил України завдала ударів по наземних цілях: скупченню техніки та живій силі ворога. Винищувачі здійснювали прикриття з повітря і збили дві крилаті ракети ворога", - сказав Ігнат.

Водночас він відзначив символічність того, що сотий, "ювілейний" літак окупантів – на рахунку героїчних захисників міста-героя Маріуполя.

За словами речника командування ПС ЗСУ, протиповітряна оборона Сухопутних військ також звітує про збиття одного БпЛА та однієї крилатої ракети. Ще одна крилата ракета - на рахунку воїна десантно-штурмових військ, який знищив її із ПЗРК.

Окрім того, зазначив Ігнат, зенітні ракетні війська ліквідували 11 повітряних ворожих цілей: п’ять літаків, вертоліт, чотири безпілотники оперативно-тактичного рівня та одну крилату ракету.

Загалом втрати нападників за добу 22 березня такі: літаків - шість, вертольотів - один, БпЛА (ОТР) - п'ять, крилаті ракети - п'ять.

Як повідомлялося, впродовж доби 22 березня українські захисники та захисниці відбили сім атак ворога та знищили сім танків, дві БМП, шість артилерійських систем і кілька автомобілів; захопили три БМП-3. Втрати особового складу противника становлять близько 100 осіб (дані уточнюються).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-