Білоруські військові масово відмовляються воювати проти України

Білоруські військові масово відмовляються воювати проти України

Укрінформ
Імовірність залучення збройних сил республіки білорусь до війни проти України на боці російської федерації існує, але білоруські військові відмовляються брати в цьому участь.

Про це Міністерство оборони України повідомляє в оперативній інформації щодо російського вторгнення, передає Укрінформ.

"Існує ймовірність залучення збройних сил республіки білорусь у війні проти України на боці російської федерації. Але, за наявною інформацією, велика кількість особового складу та деякі командири відмовляються від участі в окупаційних діях проти нашої держави", – йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що військово-політичне керівництво білорусі продовжує надавати російським військам всебічну підтримку у використанні аеродромної та транспортної мережі, окремих закладів охорони здоров’я. А отже, є співучасником злочинів проти українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, загроза наступу військ з республіки білорусь на Волинському напрямку є високою, проте українські захисники готові дати відсіч.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ поінформували, що російська військова техніка підходить до білоруського кордону, щоб з певними силами спробувати проникнути на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-