Штати і НАТО вважають, що білорусь може приєднатися до росії у війні найближчим часом

Штати і НАТО вважають, що білорусь може приєднатися до росії у війні найближчим часом

Укрінформ
Військові фахівці й розвідка Сполучених Штатів і НАТО вважають імовірним приєднання білоруських збройних сил до російського наступу на територію України упродовж ближчої перспективи.

Про повідомляє американський телеканал CNN із посиланням на представників адміністрації США, а також Північноатлантичного альянсу, передає Укрінформ.

«США і НАТО вважають, що білорусь невдовзі може приєднатися до росії у її війні проти України», – зазначається у повідомленні.

Зокрема, представник Альянсу підкреслив дуже гостру потребу путіна в підтримці й допомозі ззовні за будь-яких обставин. Крім того, в НАТО оцінюють нинішні дії білоруського режиму як зусилля, спрямовані на підготовку основи для виправдання наступу білоруських сил проти України.

За словами одного з джерел, «справа не в тому, чого хоче лукашенко, а в тому, чи хоче путін мати ще одну нестабільну країну в регіоні». Чиновник пояснив, що втручання білорусі у війну дестабілізує цю країну. При цьому була висловлена оцінка, що російське керівництво має зацікавленість у тому, щоби перекрити військову допомогу НАТО в Україну через її західні кордони.

Тим часом, за інформацією джерела з білоруської опозиції, бойові підрозділи республіки готуються, щоби ближчими днями ввійти в Україну й розгорнути там свій багатотисячний контингент. При цьому, джерело зауважило, що це матиме менший військовий вплив, ніж геополітичний, якщо зважати на приєднання до війни іншої країни.

Як повідомляв Укрінформ, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська звернулася до білоруських військових у зв’язку з появою інформації про можливе вторгнення військ білорусі в Україну. Вона закликала їх здаватися в полон в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-