Авдіївку протягом доби обстрілювали з російської системи залпового вогню «Торнадо-С»

Авдіївку протягом доби обстрілювали з російської системи залпового вогню «Торнадо-С»

Укрінформ
Рашистська армія продовжує обстріли мирних міст та цивільних об’єктів України із забороненої міжнародними договорами зброї. 

Як передає Укрінформ, про це поінформувала Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

«Місто Авдіївка на Донеччині протягом доби зазнало ударів з російської системи залпового вогню «Торнадо - С» (С – смерч), призначеної для високоточного бомбардування військових укріплень та фортифікаційних споруд. У місті від таких снарядів постраждали житлові будинки – вони повністю зруйновані», - заявила Денісова.

За її даними, по мирних містах по всій Україні – у Київській, Вінницькій, Рівненській, Житомирській, Харківській та багатьох інших областях і місту Маріуполю, - ворогом було випущено вже сотні ракет «Іскандер» та «Калібр», у тому числі з касетними бойовими частинами для якомога більшої площі ураження.

Денісова уточнила, що такі тяжкі ракети завдають величезні за площею ураження.

«Учора в Краматорську зафіксовано ще один випадок застосування фосфорних боєприпасів, ураження якими може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва, хімічні опіки, ураження кісток та кісткового мозку, спровокувати повільну та болісну смерть», - поінформувала вона.

Денісова наголосила, що використання таких видів зброї військами ворога проти мирного населення є злочином проти людяності та порушенням усіх чотирьох Женевських конвенцій 1949 року.

Вона закликала міжнародну спільноту застосувати до РФ санкції, співмірні злочинам держави-терориста.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-