Зеленський: Потрібно зупинити лише одну людину, щоб вижили мільйони

Зеленський: Потрібно зупинити лише одну людину, щоб вижили мільйони

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що нині світ має зупинити всього лише одну людину, щоб вижили мільйони.

Про це він сказав під час виступу перед італійським парламентом у відеоформаті, передає кореспондент Укрінформу.

"Потрібно, щоб Росія шукала мир, щоб та сама одна людина шукала мир. Наслідки цієї війни відчувають у багатьох країнах світу, не тільки в Європі... Українці завжди пам'ятатимуть ваше тепло, небайдужість та силу, яка повинна зупинити одну людину, всього одну - щоб вижили мільйони", - сказав Зеленський.

Президент переконаний в тому, що це широкомасштабне вторгнення в Україну російська федерація готувала давно. «Час зробити все, що можливо, щоб забезпечити мир. Це війна, яку Росія готувала давно, яку одна людина готувала давно. Одна. Десятки років. Заробляючи божевільні кошти на експорті нафти та газу, спрямовуючи їх на підготовку до війни – і не тільки проти України. Їх мета – це Європа. Вирішальний вплив на ваше життя, контроль над вашою політикою, знищення ваших цінностей, а не лише наших. Демократії, прав людини, рівності, свободи. Таких цінностей, як і в нас", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-