США допоможуть зібрати докази воєнних злочинів рф в Україні

США допоможуть зібрати докази воєнних злочинів рф в Україні

Укрінформ
Сполучені Штати звинуватили росію у здійсненні військових злочинів під час кривавого вторгнення в Україну та пообіцяли зібрати докази цього.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив речник Пентагону Джон Кірбі.

«Ми дійсно чітко бачимо, що російські сили вчиняють військові злочини, і ми допомагаємо зі збором доказів», - сказав він.

За словами посадовця, буде розпочато розслідування фактів російських військових злочинів в Україні. «І ми дозволимо цьому статися», - сказав Кірбі.

«Ми зробимо внесок у цей розслідувальний процес», - сказав він, додавши, що не розкриватиме публічно усі деталі цієї ініціативи.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден назвав кремлівського лідера володимира путіна «воєнним злочинцем» попри те, що офіційні розслідування, які мають встановити факти здійснення росією воєнних злочинів, тривають.

Зазначається, що це стало помітною зміною риторики Білого дому й безпосередньо президента США, оскільки раніше офіційні особи, включно із самим Джо Байденом, уникали терміну «воєнні злочини», посилаючись на те, що це має встановити спеціальне розслідування. Втім чиновники акцентували, що особисто вони вірять у те, що росіяни чинять звірства, і як тільки буде встановлено, що їхні напади на цивільних є навмисними, а не випадковими, це вважатиметься воєнними злочинами.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-