Розмінування потребують майже 83 тисячі кв.км території України - експерти

Розмінування потребують майже 83 тисячі кв.км території України - експерти

Укрінформ
В Україні орієнтовна загальна площа небезпечних територій (йдеться про райони, забруднені вибухонебезпечними предметами) становить щонайменше 82 525 кв. км.

Про це повідомляє громадська організація “Асоціація саперів України” у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Станом на 21 березня 2022 року обрахована експертами орієнтовна загальна площа небезпечних територій України становить щонайменше 82 525 км²... Це лише попередні розрахунки", - йдеться у повідомленні.

В Асоціації саперів додали, що після перемоги ці території підлягатимуть гуманітарному розмінуванню.

Зазначається, що з початком широкомасштабної агресії рф проти України фахівці Асоціації саперів разом з оператором протимінної діяльності Demining Solutions ведуть підрахунок небезпечних територій (підозрювані та підтверджені небезпечні райони, які забруднені вибухонебезпечними предметами). Дані опрацьовуються на основі відкритих джерел за допомогою спеціального геоінформаційного програмного забезпечення відповідно до міжнародних і національних стандартів.

Проєкт Асоціації саперів реалізується завдяки фінансовій підтримці Ukraine Humanitarian Fund Управління ООН з координації гуманітарних справ.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти країни-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-