Для рф конвенцій та правил не існує - Зеленський

Для рф конвенцій та правил не існує - Зеленський

Укрінформ
Для російської федерації жодних конвенцій та правил не існує.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю суспільним мовникам, передає кореспондент Укрінформу.

"Тобто, ніякі конвенції та правила не існують. Тому що у них там не тільки іх військові. У них там є молоді люди, курсанти, є бойовики, є вагнерівці, є від росгвардії, є чеченці, наскільки мені відомо, які входять в той чи інший склад збройних сил росії, та ті, які не входять. Вони зараз з усіх напрямків стягують, повірте мені, з сирійського тощо. Не вистачає сил, тому там немає правил, там є підвали, є багато речей дуже неприємних, які не пов’язані із будь-якими правилами війни», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що починаючи з 24 лютого рф вже застосувала в Україні різні ракети з різних територій, знищуючи наші міста.

«Вони користуються забороненою зброєю, ракетами. Ставлення до полонених – те, що ми знаємо і те, що наше суспільство не бачило, тому що деякі речі не можна людям показати. Ми говоримо про те, що ці хлопці, на жаль, вбиті. Але не можемо показати, як це відбулося», - сказав Глава держави.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-